x

Nieuws


Zomerspel 2019!
15 en 16 Juni09/11/2018 01:25  

Vrienden van Zomerspel,
The countdown has begun! De voorbereidingen voor de zesde editie van Zomerspel zijn gelanceerd en de final frontier is in zicht! Encodeer alvast het weekend van 15-16 juni in jullie digitale agenda's. Hopelijk beginnen jullie Midi-Chlorians al te tintelen! Om te vermijden dat onze volgers niet in een zwart gat vallen omwille van het lange wachten, zullen we jullie verwennen met regelmatige updates over onze geplande acties, evenementen, sponsors, partners en nog veel meer! Zet jullie scanners maar op standby en houd deze pagina goed in de gaten, want we maken binnenkort ook al het nieuwe thema bekend! Dat het een succes wordt, staat alvast in de sterren geschreven!


! Zomerspel 2018 !01/06/2018 12:54  

Alweer een warme en succesvolle 5de Zomerspel editie !
Dankzij deze (en meer) vrijwilligers was de vijfde editie van ons spellenfestival een geweldig succes. Daarom ook van ons een warm dankjewel aan alle vrijwilligers die een steentje of een ganse berg bijdroegen. Zonder jullie was dit niet mogelijk en maar half zo plezant geweest!

Bekijk zeker de foto's op: https://zomerspel.be/Previous/2018/


Zomerspel blijft vlot bereikbaar25/05/2018 10:03  

De Kloosterstraat in Merelbeke is wegens wegenwerken afgesloten tussen de Lembergsesteenweg en de Zusters Maricolenstraat. Voor de bereikbaarheid van Zomerspel is dat geen probleem. Wie via de E40 naar Merelbeke komt, kan via de Poelstraat de Kloosterstraat inrijden. Geef dan bv. als bestemming in je gps het kruispunt Poelstraat/Kloosterstraat in. Wie 'binnendoor' rijdt en via de Hundelgemsesteenweg of de Gaversesteenweg naar het centrum van Merelbeke komt, kan via de Zusters Maricolenstraat op de Kloosterstraat komen. Op onze pagina "Praktisch" vind je alle info en plannetjes die de routes in beeld brengen.


Ontdek het spel van morgen: kom prototypes spelen!25/05/2018 09:00  

Zomerspel is er niet alleen voor gevestigde waarden in spellenland. We willen ook nieuwe spelontwerpers een platform bieden om hun jongste creaties voor te stellen. Ook dit bieden we jullie de kans om een aantal prototypes uit te proberen.

Bat Mouse brengt het spel Queen's Kitchen mee. Steek je tegenspelers de loef af in je reis door een mysterieus land waar je de nodige ingrediënten tracht te verzamelen om de lekkerste gerechten voor de koningin te bereiden (link).

In Luna Tix vergaar je punten door de hemellichamen te bestuderen, liefst door gebruik te maken van verschillende voertuigen om zoveel mogelijk verschillende continenten aan te doen. Die Tix helpen je dan hopelijk op weg naar je ultieme droom: een reis naar de Maan! (link).

Chartered, the Golden Age katapulteert je terug in de tijd, naar de Nederlandse Gouden Eeuw. Haal waardevolle specerijen uit het Oosten, bouw opslagplaatsen, start handelsbedrijven en verhandel aandelen om de rijkste handelaar te worden. Binnenkort opnieuw op Kickstarter! (link)

We krijgen ook Lucky Bastard op bezoek. Deze videoreviewer wil naam maken en komt naar Zomerspel! Benieuwd naar z'n werk? Neem een kijkje op zijn YouTube-kanaal: link


BK Dominion en BK Saboteur op Zomerspel 201822/05/2018 07:50  

Voor de competitiebeesten onder jullie hebben we goed nieuws: 999 Games organiseert op Zomerspel twee kampioenschappen. Zaterdagnamiddag kan je deelnemen aan het allereerste BK Dominion. De winnaar mag zich een jaar lang Belgisch kampioen noemen. Zondagnamiddag gaat het derde BK Saboteur door op Zomerspel. De twee beste Belgen plaatsen zich voor het wereldkampioenschap, dat in het najaar in Polen plaatsvindt. Voor beide kampioenschappen kan je je op voorhand inschrijven, of op Zomerspel zelf. Meer info en een link naar het inschrijvingsformulier vind je op de website van 999 Games. Voor Saboteur https://www.999games.nl/nieuws/bk-saboteur-2018/ en voor Dominion link Jullie hebben nog een week om te oefenen :-)


Voorverkoop tickets verlengd tot 23 mei 201818/05/2018 11:45  

Hoera! We verlengen de online voorverkoop van tickets tot woensdag 23 mei! Sla je slag en koop je tickets aan een voordeeltarief: 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor jongeren en 12 euro voor een familieticket. Kinderen onder zes jaar mogen gratis binnen. Aan de kassa kan je uiteraard ook nog een ticket kopen, dan betaal je wel een paar euro extra. Je vindt alle info op onze ticketpagina.


Tickets Zomerspel 201807/05/2018 20:00  

Wie een ticket in voorverkoop kocht via onze website, kan dat ondertussen ook afdrukken en ergens veilig bewaren tot 26 en 27 mei. Om je ticket(s) te zien, log je in op je Zomerspelaccount en ga je naar je accountpagina. Daar zie je bovenaan een overzicht van je verwerkte tickets. In de rechterkolom klik je op "Toon tickets". Abracadabra, daar zijn je tickets, klaar om af te drukken. Nog geen ticket? Geen probleem, nog tot 20 mei kan je er aan een voordeeltarief bestellen via onze website. Uiteraard kan je ook gewoon ter plaatse je ticket kopen, maar dan geniet je niet voor het voordelige voorverkooptarief.


Bordspellenlijst Familie- en experten zone03/05/2018 18:00  

Ons spelenfestival draait natuurlijk om... spellen en spelen! Benieuwd wat we allemaal op die tientallen tafels zullen opstellen voor jullie?
Zowel de lijst voor onze experten - als familiezone zijn beschikbaar op onze evenementen pagina!


Een applausje voor onze sponsors!07/04/2018 11:00  

Ziehier onze nieuwe affiche! Nieuw? Ja, nu staan onze hoofdsponsors er ook op vermeld, onderaan. Wie een beetje thuis is in de spellenwereld zal de namen wel herkennen. De Spelgezel is een gezellige spellenwinkel in Gent, met een ruim assortiment en deskundig advies. Twee uitgevers van betere bordspellen dragen ook een serieuze steen bij: Asmodee Belgium NL (Azul, Otys) en 999 Games (Berenpark, Majesty). Ook een bedrijf uit Merelbeke steekt een handje toe: Sfeerlab. Zij zorgen voor feestelijke aankleding van grote en kleine feesten en zullen hun kunnen demonstreren in het thema van Zomerspel! De laatste hoofdsponsor is Megagame-Makers. De naam zegt het al: zij organiseren megagrote spellen, waarin je met teams tegen elkaar speelt. Naast deze hoofdsponsors krijgen we ook de steun van uitgevers Game Brewer (Gentes), Quined Games (Agra, Halloween), Geronimo (Photosynthesis) en een toffe spellenclub uit Gent, Beveren en Sinaai: De Bokkensprong - spellenclub. Blijf onze pagina volgen, binnenkort zetten we de spellen die je op Zomerspel kan spelen in de kijker, je zal dan deze sponsors zeker nog zien passeren. Zonder hun steun zou Zomerspel niet mogelijk zijn!


Zomerspel kiest de platen op StuBru01/04/2018 12:00  

Gisteren koos Zomerspel de plaatjes op Studio Brussel. Een uur lang, tussen 12 en 13 uur, hoorde je onze keuzes door de boxen horen knallen, als muzikale ondersteuning voor het team dat opnieuw aan de slag gaat met hout, karton, papier, verf en allerlei gevaarlijk gereedschap om het decor van Zomerspel verder vorm te geven. Je kan de uitzending hier herbeluisteren: link


Tijd voor een lenteschoonmaak!20/03/2018 17:00  

Daar is de lente, daar is de zon, tijd voor een lenteschoonmaak! Het ideale moment om door je spellenverzameling te gaan en spellen die je niet meer speelt een kans op een betere thuis te bieden. Trotseer spinnenwebben en stofnetten, haal die spellen uit je collectie en lijst ze vervolgens op in onze tweedehandsmarkt. Zodra je een ticket hebt, kan je spellen toevoegen. Op 1 april (geen grap) start de pre-sale en kan je spellen uit de tweedehandsmarkt aankopen. Uiteraard kan je op Zomerspel zelf gezellig door de spellen van onze tweedehandsmarkt snuisteren.


Voorverkoop tickets is gestart!19/03/2018 11:48  

De online ticketverkoop voor Zomerspel 2018 is gestart! Je kan je tickets via deze site (rode knop "tickets" bovenaan het scherm) aankopen. De voorverkoop loopt nog tot en met 20 mei 2018. Met een ticketcode kan je ook deelnemen aan de voorverkoop op onze tweedehandsmarkt, dat wil zeggen dat je je eigen spellen kan aanbieden om te verkopen, en vanaf 1 april spellen uit die lijst aankopen. We houden je hierover uiteraard ook op de hoogte. Vrijwilligers die tijdens het weekend een handje toesteken, krijgen een gratis ticket voor de dag(en) van hun shift(s).


In volle voorbereiding voor Zomerspel 201828/11/2017 12:00  

Achter de schermen zijn we al druk aan het plannen, werken en knutselen om jullie op 26 en 27 mei 2018 opnieuw een spetterend spellenspektakel te bieden. We zijn al toe aan de vijfde editie van Zomerspel. Dat verdient extra luister en grandeur! Daarom duiken we in de sfeer van het oude Egypte en de sprookjes van 1001 nacht. Wedden dat ook jij je in ons prachtige decor een beetje Cleopatra of Ali Baba waant?
Zomerspel zal opnieuw plaatsvinden in de Gemeentehallen van Merelbeke, op een boogscheut van Gent. Zoals elk jaar kan je op ons spellenfestival kennismaken met de nieuwste pareltjes en de toppers van het moment in spellenland, stuk voor stuk uitgelegd door enthousiaste vrijwilligers. Maar het leven is meer dan spelen alleen, dus we zorgen ook voor lekker eten, voldoende verfrissende drankjes en randanimatie. Wie net lenteschoonmaak gehouden heeft en wie op zoek is naar buitenkansjes kan terecht in onze grote tweedehandsmarkt. Hou je meer van de geur van versgedrukt karton? Dan kan je snuisteren in de stand van De Spelgezel.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes van de organisatie en interessante weetjes? Op deze website en op onze Facebookpagina (link) kom je alles te weten over en rond Zomerspel 2018. Denk bijvoorbeeld aan de start van de ticketverkoop en inschrijving voor de tweedehandsmarkt, maar ook oproepen voor vrijwilligers die gedurende een halve dag (of meer) een handje willen helpen op Zomerspel. Blijf ons dus zeker volgen!


Zomerspel steunt de strijd tegen kanker!28/09/2017 22:18  

Zoals jullie allen weten is Zomerspel één grote familiale happening. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld en elk jaar overvalt/voelen wij weer dat sterke groepsgevoel. Helaas is iemand binnen onze eigen vrijwilligersfamilie getroffen door kanker. Lore vroeg ons om hulp om de binnenkomende ziekenhuisfacturen de baas te blijven. Samen met haar familie en nog wat spelvrienden werden tal van initiatieven op touw gezet. Zomerspel biedt haar know how aan via de veiling ten voordele van Lore. (http://zomerspel.be/veiling) Deze loopt nog tot donderdagavond 5 oktober 2017, meer info nodig (link)


Zomerspel 201810/09/2017 23:05  

Zomerspel vzw is volop bezig met de organisatie van de 5e editie van het zomerse spellenfestival. Op Zomerspel ontdek je gedurende 2 dagen de unieke wereld van het gezelschapsspel. Zomerspel richt zich op jong en oud, families en fanaten. Je vindt er spellen voor kinderen vanaf 6 jaar maar ook de laatste toppers voor doorgewinterde spellenliefhebbers. Elk jaar verrast Zomerspel met een leuk thema dat zorgt voor extra sfeer. De locatie wordt gedurende 2 dagen omgetoverd en aangekleed in dat thema. In voorafgaande jaren kon je je wanen in de coulissen van een theater, in het wilde westen, op een piraten eiland en in de middeleeuwen. Het thema van Zomerspel 2018 blijft voorlopig nog even een verrassing. Blijf op de hoogte via onze Facebook pagina of surf regelmatig naar onze website.


Gemeentehallen Merelbeke
Kloosterstraat 26
Merelbeke
Zaterdag 15 Juni 10:00 - 18:00
Zondag 16 Juni 10:00 - 18:00