Zones en activiteiten

Zones

Uitgevers

Op Zomerspel kun je tientallen recente spellen van verschillende uitgevers spelen. Hun vrijwilligers staan helemaal klaar om je de spelregels uit te leggen en je een fijne tijd te bezorgen. Aanwezig uitgevers zijn: 999 Games, Asmodee België, Geronimo Games, HoT Games, Happy Meeple Games, White Goblin Games, DSV Games, Spellmakers, Bannan Games, Chronos/Sound of Drums Games , Citytrip Games, Malki en Keep Exploring Games.

Zomerspel: Expert en thema zones

Wij hebben voor ieder wat wils! Los van de zones met uitgevers, biedt Zomerspel met haar eigen speluitleggers ook nog eens allerlei spellen aan. Betreed onze spelzone met thematische spellen, maar als je liever de uitdaging aangaat met grotere hersenkrakers, hebben we ook een expertzone. Hoe dan ook, plezier is gegarandeerd!

Cthulhu experience

Ontdek de duistere wereld van onze Cthulhu-zone en laat je betoveren door scary games en angstaanjagende miniaturen die perfect passen bij dit mysterieuze thema. Durf jij het aan? 

 

Solo & Duo zone

Bezoek onze nieuwe zone op het festival, speciaal voor solospelers en duo spelers! Dompel jezelf onder in een wereld vol uitdagende spellen, of je nu alleen bent of met een vriend. Kom langs en beleef samen een onvergetelijk avontuur!

Kennismaking D&D en painting

Het ontdekken van recente bordspellen staat centraal op Zomerspel, maar we introduceren ook graag andere aspecten van de spellenwereld. Voor elk van deze activiteiten organiseren we sessies van telkens ongeveer twee uurtjes. Gezien het beperkte aantal plaatsen is inschrijven aangeraden. Aarzel dus niet een mailtje te sturen naar info@zomerspel.be!

Dungeons & Dragons

Maak kennis met D&D. Een spel waarbij je op avontuur gaat onder leiding van een Dungeon Master. Leef je in in je personage en ga volledig op in het verhaal. Onze Dungeon Masters leren je hoe te spelen met een introductieverhaal en voorgemaakte personages. Een sessie duurt 2u. 

Laat je eigen keuzes en de dobbelstenen je lot bepalen! Op voorhand inschrijven is niet verplicht, maar zo verzeker je jezelf alvast van een plaats. Inschrijven kan alleen of met meerdere personen.

Miniature painting

Meer en meer bordspellen vervangen de klassieke meeples of houten blokjes door prachtige miniaturen. Deze miniaturen kan je nog meer laten schitteren door ze te schilderen. Je hoeft echt geen Picasso te zijn om jouw miniaturen tot leven te wekken!

Leer de basistechnieken kennen en ga direct aan de slag. Je krijgt een miniatuurtje om op te oefenen die je nadien kan meenemen naar huis.

Vanaf 12 jaar en maximum 10 personen per sessie. Een sessie duurt gemiddeld zo’n 2u-2u30. Op voorhand inschrijven is niet verplicht, maar zo verzeker je jezelf alvast van een plaats. Inschrijven kan alleen of met meerdere personen.

Activiteiten

Blood on the clocktower

Blood on the Clocktower is een blufspel voor tot 20 spelers met tegenovergestelde teams van Goed en Kwaad, onder toezicht van een verteller die de actie leidt en belangrijke beslissingen neemt. Het spel heeft mechanismes gelijkaardig aan Weerwolven & Secret Hitler, maar onderscheidt zich door de mogelijkheid van privégesprekken, een scala aan unieke rollen en het feit dat zelfs na de dood spelers actief bijdragen aan het verhaal. Deze elementen verrijken de sociale deductie ervaring waarbij strategieën en allianties steeds evolueren. Elk spel is een nieuw avontuur vol bedrog, geheime pacten en bovennatuurlijke intriges waarbij de grens tussen vriend en vijand voortdurend verschuift. Wil je meespelen? 

Schrijf je je op voorhand in of meld je aan op het festival. Inschrijven kan alleen of met meerdere personen. Een sessie kan doorgaan vanaf 8 spelers. We beperken elke sessie tot 12 spelers. 

Escape Room

Zomerspel werkt dit jaar samen met #Ant Escape Rooms om zowel op zaterdag als zondag groepen/families gratis de escape room ‘Patiënt X’ te laten spelen.

Je missie:

Vannacht is er in het ziekenhuis ingebroken… Verschillende veiligheidsmaatregelen in het ziekenhuis zijn geactiveerd. Hierdoor ligt het volledige systeem plat en zit je opgesloten. Je opdracht is om het systeem weer werkend te krijgen en jezelf te bevrijden uit deze ruimte. Bovendien ligt in de ruimte naast jullie een patiënt. Identificeer de patiënt en geef zo snel mogelijk zijn of haar correcte naam door. 

Schrijf je groep op voorhand in of meld je aan op het festival. 

Memoir 44 club

Ontdek samen met de Memoir 44 Club bijzondere spelscenario’s, grote speelkaarten en een brede scale aan miniaturen. Leer tactische en strategische trucs en verdiep je in historische feiten over W.O. II. Mis deze kans niet! Kom langs en beleef een onvergetelijke ervaring vol spanning en strategie! Voor deze activiteit kan je je niet op voorhand inschrijven.