Activiteiten

Kennismaking D&D en painting

Het ontdekken van recente bordspellen staat centraal op Zomerspel, maar we introduceren ook graag andere aspecten van de spellenwereld. Voor elk van deze activiteiten organiseren we vier sessies van telkens twee uurtjes. Gezien het beperkte aantal plaatsen is inschrijven aangeraden. Aarzel dus niet een mailtje te sturen naar activiteiten@zomerspel.be!

Sessies

Dungeons & Dragons

Maak kennis met D&D. Een spel waarbij je op avontuur gaat onder leiding van een Dungeon Master. Leef je in in je personage en ga volledig op in het verhaal.

Laat je eigen keuzes en de dobbelstenen je lot bepalen.

Miniature painting

Meer en meer bordspellen vervangen de klassieke meeples of houten blokjes door prachtige miniaturen. Deze miniaturen kan je nog meer laten schitteren door ze te schilderen. Je hoeft echt geen Picasso te zijn om jouw miniaturen tot leven te wekken!

Leer de basistechnieken kennen en ga direct aan de slag. Je krijgt een miniatuurtje om op te oefenen die je nadien kan meenemen naar huis.

Vanaf 12 jaar en maximum 10 personen per sessie.

Tornooien

Belgisch en Nederlands kampioenschap Saboteur

999 Games – Zaterdag (3 juni): aanvang om 13u, finale rond 16u

3 juni is het weer zover, het gecombineerde Belgisch- en Nederlands kampioenschap Saboteur. Ben jij een Saboteur-liefhebber en wil jij aan de rest van België en Nederland laten zien hoe goed je bent als teamspeler of juist hoe doortrapt je bent als gemene verrader? Of misschien heb jij het spel nog nooit gespeeld en ontdek je net als de huidige Nederlands kampioene jouw verborgen talent! Kom 3 juni naar Zomerspel en doe een gooi naar de titel!

Dit jaar spelen wij een snel toernooi-formaat. Dit betekent dat niet iedere speler alle rondes hoeft te doorlopen. Ben jij bijvoorbeeld niet helemaal zeker van jouw Saboteur-skills en wil je niet je hele namiddag besteden aan het toernooi? Geen zorgen! Alleen de beste spelers zullen tot aan de laatste rondes aan het spelen zijn. Op deze manier houden we het toernooi voor iedereen toegankelijk.

Klik hier voor meer info en om je in te schrijven

Alice's Garden tornooi

Happy Meeple Games – Zaterdag 16u45 – 18u en zondag 13u – 15u

Met thema Alice in Wonderland kan Alice’s Garden hierbij niet ontbreken. Op beide dagen organiseert Happy Meeple Games een toernooi van het spel en dagelijks is er 1 winnaar!

Inschrijven hiervoor kan via info@happymeeplegames.com.

 

Doodle Dash tornooi

Geronimo Games – Zondag 15u – 16u

Geronimo Games organiseert tijdens Zomerspel ’23, in première, het allereerste toernooi ooit voor zijn hilarische tekenspel: Doodle Dash.

In dit partyspel probeer je als snelste een tekening te maken waarmee de actieve speler het gezochte woord kan raden. In deze tekenwedstrijd tegen de klok hoef je geen getalenteerde tekenaar te zijn, gewoon de snelste! Maar let op – je scoort alleen als de speler die het woord moet raden ook echt kan afleiden wat jij hebt getekend. Scoor je punten met jouw tekening, of toch eerder schaterlachen met jouw poging?

Hoe deelnemen?

  • Geldige aanmeldingen gebeuren op de stand van Geronimo Games en kunnen tot 12.00u op de dag van het toernooi (spreek er de demonstrateurs gerust over aan).
  • Inschrijving en deelname zijn gratis 
  • Vooraf inschrijven is verplicht (plaatsen zijn beperkt)
  • Deelnemen kan vanaf de leeftijd van 7 jaar

Wat te winnen?

  • Een leuke prijs van Geronimo Games
  • Het recht om op te scheppen over je deelname/winst aan dit allereerste Doodle Dash-toernooi ooit!
 

Prototypes

Op Zomerspel demonstreren ook auteurs, die nog niet verbonden zijn aan een uitgever, hun prototypes. Dit geeft ontwikkelaars de kans om feedback op hun ontwerpen van onze bezoekers te krijgen. Om een prototype uit te testen, moet je je niet op voorhand inschrijven.

Minidungeon - Mike De Greef - zo

Kies je groep vechters uit tovenaars, goblins, ridders, ninja’s, monsters of piraten en ga op zoek naar de schatten uit de diepe dungeon van de verloren graal. Elk karakter heeft zijn specifieke eigenschappen of spreuken. Maar je bent niet alleen in de dungeon! Om de schatten te bekomen ga je andere schattenzoekers moeten bekampen. Je zal de juiste tactische keuzes moeten maken. Wie komt het sterkste uit de kamp en is de heerser van de dungeon en wordt schatrijk? Of ben jij degene die met lege handen naar huis terug komt?

Mini Dungeon is een 2 spelers tactisch, snel spelend kaartspel. Je kiest eerst je karakter(s) uit. Door dan elk op zijn beurt een karakterkaart met zijn specifieke krachten op een leeg speelvak op de grid te plaatsen bepaalt men de speler zijn sterkte in die rij of kolom. Op het einde van de ronde bepaalt de grootste waarde van die rij of kolom wie die schat krijgt. Degene met de meeste schatpunten wint  het spel.

 

Kuldhara - Glenn Dejaeger - za

Kuldhara is een vernuftig medium weight patronenspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar. Het spel speelt zich af in Kuldhara, een spookdorp in India. Spelers trekken door de woestijn om bij de ruïnes kristallen te plunderen waarmee ze waardevolle amuletten maken (volgens verschillende patronen). Hoe slimmer ze dat doen, hoe makkelijker ze engine-building-gewijs de meest waardevolle amuletten kunnen maken.

 

Portals - Wout Veranneman - za

Welcome to a world torn apart by a war among the Deities. The Provence of Freiland has been plunged into chaos as the magical forces at play have created ruptures between dimensions and various locations within the realm. These portals are fleeting, yet they hold the key to triumph over the other races battling for control of Freiland. As you lead your Deity to victory, you’ll take command of an army of Allies, strategically positioning them to secure access to these portals while simultaneously directing your Champions in the heat of battle. Prepare yourself for a thrilling adventure in this fantasy-themed card game.

 
 

Breakaway - Ward Vansteenkiste - za & zo

breakaway

Breakaway is een strategisch koersspel waarin je in de rol kruipt van ploegleider van een wielerteam. Door het spelen van actiekaarten vallen je renners aan, zetten ze de achtervolging in of brengen ze je sprinter in positie. Maar pas op, iedere actie zorgt voor vermoeidheid bij je renners. Heb jij de meest frisse renner aan de meet om de sprint te winnen?

Arcmage - Nico Goeminne - zo

Arcmage gooit je met nostalgie terug naar de beginjaren van het CCG genre, maar met een twist: een frisse gameplay en bovendien volledig vrij én gratis.

Niet je geldbuidel maar je deckbuilding en playskills bepalen de uitkomst. 

Arcmage draagt de open source en de creative commons beweging in het hart en wordt uitsluitend ontwikkeld voor het spelplezier en door de spelersgemeenschap zelf!

arcmage.org – join us

The Cursed King - Pieter Vermeulen - za

Welkom in een wereld doordrenkt van grenzeloze machtslust in “The Cursed King”, een asymetrisch oorlogsspel voor 3 tot 6 spelers. Neem de controle over de Koning en de Generaal van een ambitieus rijk, die met hun unieke krachten de duistere vloek willen verbreken, om zo over het koninkrijk te kunnen regeren. Jouw taak is om hen te leiden in de oorlog, strategisch de belangrijkste landen te veroveren en waardevolle punten te scoren die je dichter bij de uiteindelijke heerschappij zullen brengen.

Durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf te bewijzen als leider van dit vervloekte rijk? Wees waakzaam, want de tijd tikt door en alleen de meest moedige en briljante strijder zal als overwinnaar uit deze genadeloze oorlog komen.