x
Zomerspel maakt gebruik van cookies. Sommige van deze cookies zijn essentieel terwijl andere ons helpen om uw gebruikerservaring te verbeteren
Essentiële (*):
Analitics:
(*) kan niet worden gedeactiveerd

Zomerspel 2021: 8e editie

Herbeleef Zomerspel 2021


Activiteiten

Zaterdag 7 augustus, Eerste Expertendag

Hou je van een uitdaging tijdens het spelen van een gezelschapsspel? Dan zijn de expert-dagen iets voor jou! Op deze dagen stellen we enkele tactische spellen aan jullie voor. Niet het geluk, maar wel jouw tactische beslissingen zullen bepalen wie wint, en wie verliest.

Bekijk de aanwezige expertspellen

Samen met SimSimFood (https://www.facebook.com/simsimfood) voorzien we vanaf 12 uur een aantal eenvoudige snacks aan democratische prijzen. We vragen je wel deze niet te eten in de zaal waar we spelen, maar op het terras van Bar Bricolage. En geen paniek, daar zal tot 14 uur zeker plaats zijn!


 Zaterdag 14 augustus, Tweede Familiedag

Op onze familiedagen spelen jong en oud in de Zomerspeljungle! We presenteren een groot aanbod nieuwe, avontuurlijke, leuke, spannende familiespellen en dit in een ontspannen sfeer voor het hele gezin. Uren speelplezier en actie! En wie droomt er nu niet van een familiefoto in de jungle als aandenken aan dit wonderlijke avontuur?

Bekijk de aanwezige familiespellen

Breng een ingekleurde jungleprent mee (zie onderstaande links) en krijg een leuke verrassing! Tijdens de familiedag zijn lekkere prijzen te winnen met je jungle-spaarkaart!

Kleurplaat 1 - Kleurplaat 2 - Kleurplaat 3

Samen met Eenvoudig Smaakt voorzien we vanaf 12 uur een koude of warme maaltijd aan democratische prijzen. We vragen je wel deze niet te eten in de zaal waar we spelen, maar op het terras van Bar Bricolage. En geen paniek, daar zal tot 14 uur zeker plaats zijn!

  • - Warm: volkorenpasta met tomatensaus, wortel, courgette, champignon & emmental
  • - Koud: tabouleh van quinoa met tomaat, komkommer, zwarte olijf, citroen, mozzarella & basilicum
Zondag 22 augustus, Zomerspellogica

Tik tak, tik tak, tik...

Hij zag hem nooit komen. Mijn meesterzet. Langzaam maar zeker heb ik hem voorbereid, beetje bij beetje, stuk voor stuk. De kers op de taart van mijn strategie.

Voor mij geen ridders, bloemen of robotten maar pure eenvoud. Strategie boven alles.

Gaan je hersenen tintelen van het woord Azul? Zie je ze vliegen bij een potje HIVE? Dan is onze logica dag zeker iets voor jou. Ontdek klassiekers zoals Go en verborgen parels zoals Malki.

Wordt het allemaal wat te veel? Ga dan op ontdekking in onze speelbibliotheek en kies een spel naar keuze.


Zaterdag 28 augustus, Tweede Expertendag

Hou je van een uitdaging tijdens het spelen van een gezelschapsspel? Dan zijn de expertdagen iets voor jou! Op deze dagen stellen we enkele tactische spellen aan jullie voor. Niet het geluk, maar wel jouw tactische beslissingen zullen bepalen wie wint, en wie verliest.

Bekijk de aanwezige expertspellen

Samen met What The Food voorzien we vanaf 12 uur een lunch aan 9 euro: Poké Bowl met gemarineerde 'watermelon tuna', radijs, komkommer, wortel, rode kool, wakamé, edaname,igelegde gember, sesamzaadjes, sriracha mayonaise.

's avonds voorziet What The Food ook diverse maaltijden. Bekijk het menu


 Zondag 25 juli, Eerste Familiedag

Op onze familiedagen spelen jong en oud in de Zomerspeljungle! We presenteren een groot aanbod nieuwe, avontuurlijke, leuke, spannende familiespellen en dit in een ontspannen sfeer voor het hele gezin. Uren speelplezier en actie! En wie droomt er nu niet van een familiefoto in de jungle als aandenken aan dit wonderlijke avontuur?

Bekijk de aanwezige familiespellen

Breng een ingekleurde jungleprent mee (zie onderstaande links) en krijg een leuke verrassing! Tijdens de familiedag zijn lekkere prijzen te winnen met je jungle-spaarkaart!

Kleurplaat 1 - Kleurplaat 2 - Kleurplaat 3

 Zaterdag 31 juli, Zomerspel vertelt

Vandaag vieren we de verbeelding! Goed uitgewerkte spelmechanismen zijn natuurlijk voor elk spel belangrijk, maar vernuftig geschreven teksten, kwaliteitsvolle spelcomponenten of mooie illustraties maken een spel pas echt compleet. Het is dat tikkeltje meer in spellen dat velen onder ons doet dromen en hunkeren naar de volgende spelletjesavond. Een spel dat een verhaal tot leven doet brengen, is een gedeelde ervaring waar je samen met je vrienden en geliefden nog lang over zal praten.

Op deze dag bieden we je aan:

Thematische en verhalende spellen

Spellen waarin de belevingswereld wordt 'verteld' en het gedeelde verhaal centraal staat. Ridders, draken, detectives, helden en villains. Allemaal zijn ze van de partij! Enkele aanwezige titels zijn: "Andor: Jonge Helden", "Sherlock holmes consulting detective", "Legacy of Dragonholt" en nog veel andere. 

Dungeons and Dragons! (inschrijven verplicht - plaatsen beperkt)

Onze dungeon masters begeleiden jullie op avontuur. Als je nog nooit D&D hebt gespeeld, dan is dit een unieke kans om het uit te proberen. Geen voorbereiding nodig!

De D&D sessies beginnen telkens om 13, 16 en 19u. Maximale duurtijd: 3 uur.

Heb je interesse? Schrijf je dan in met je bubbel door te mailen naar hendrik@zomerspel.be.
Vergeet niet daarnaast nog je tafel te reserveren door op de onderstaande groene knop te klikken en hetzelfde tijdslot te reserveren.

En ons vast aanbod van familie-en expertspellen:

- Familiespellen:https://www.boardgamegeek.com/geeklist/286504/familiespellen-zomerspel-2021 

- Expertspellen: https://www.boardgamegeek.com/geeklist/286324/zomerspel-2021-expert-spellen 


OPGELET: Miniature painting geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen
In 2022 zijn we zeker terug van de partij ;-) 

Donderdag 15 juli, Zomerspelquiz

De laatste jaren zitten coöperatieve spellen in de lift. Samen tegen het spel! De gedeelde smart bij smadelijk verlies. De gezamenlijke euforie als het bondgenootschap wint van het anonieme bordspel! Niets mooier toch? Of toch … Mocht je nu eens met je eigen bubbel kunnen winnen van andere bubbels? Je tegenstanders schouder aan schouder in de ogen kijken … en verpulveren! Die overwinning smaakt toch nog wat zoeter?!

Als je de adrenaline al voelt stromen, schrijf je dan als de bliksem in voor de tweede Zomerspelquiz! Een quiz waar spellen centraal staan, maar niet de hoofdrol opeisen. In bubbels van vier strijd je om de eer (en een mooie prijs). Geen spellenexpert? Geen nood, met wat algemene kennis en een flinke dosis gezond verstand kom je al heel ver!

Inschrijven doe je door het reserveren van een tafel voor je ploeg (maximaal 4 personen) via de onderstaande knop (één reservatie per ploeg!). De plaatsen zijn beperkt, dus aarzel niet!

Belangrijk: op de quizavond worden uitzonderlijk geen spellen gespeeld.

Woensdag 21 Juli, Made In Belgium

Hoera! België viert feest! En hoe kan je de nationale feestdag het best vieren? Door spellen te spelen natuurlijk!

Net zoals op andere speeldagen, kan je het aanbod uit onze vaste spellenbibliotheek spelen:

Bekijk onze familiespellenhttps://www.boardgamegeek.com/geeklist/286504/zomerspel-2021-familiespellen  

Bekijk onze expertspellen: https://www.boardgamegeek.com/geeklist/286324/zomerspel-2021-expert-spellen 

Maar op deze bijzondere dag vieren wij ook Belgische spellen. Daarom bieden we bovenop ons vast aanbod een selectie spellen ontworpen door auteurs van eigen bodem: https://boardgamegeek.com/geeklist/286533/made-belgium-spellen-van-belgische-auteurs 

Kom, ontdek en geniet van een leuke dag! We zorgen er alvast voor dat de Belgische driekleur niet zal ontbreken.

Samen met SimSimFood (https://www.facebook.com/simsimfood) voorzien we vanaf 12 uur een aantal eenvoudige snacks aan democratische prijzen. We vragen je wel deze niet te eten in de zaal waar we spelen, maar op het terras van Bar Bricolage. En geen paniek, daar zal tot 14 uur zeker plaats zijn!


Zaterdag 10 juli, Escape to Zomerspel

Het moment is eindelijk aangebroken. Nu ben jij aan zet. Tijd om er vandoor te gaan, alles achter te laten en de vrijheid te omarmen. Maar eerst wacht je nog een laatste uitdaging.

Ontsnappen uit de Zomerspel catacomben waar menig escape game op je wacht. Los de mysteries op, kraak de codes en laat geen papier ongelezen.

Durf je het aan? Roep de hulp in van je vrienden en trotseer onze escape-special. Wordt het allemaal wat te veel? Ga dan op ontdekking in onze spellenbibliotheek en kies een spel naar keuze.

Kom maar op als je durft…

Zaterdag 3 juli, Let's Play

Eindelijk konden we weer samen spelen! Het deed deugd terug bordspellen uit de Zomerspelkast te halen en die te delen met jullie. Aan de lachende gezichten te zien, waren we niet de enigste die stonden te popelen!

Na het openingsspel Trek 12 vonden vooral de ‘grote’ spellen als Paleo en De Verdwenen Ruïnes van Arnak hun weg naar de speltafels. De aangepaste formule waarbij we de spellen aan tafel brengen, viel duidelijk in de smaak. Net als ons bier Spelbreker.

De kop is er af! Dank aan alle aanwezigen en vrijwilligers om van deze eerste Zomerspeldag een succes te maken! Op naar dag twee: Escape to Zomerspel. Let’s Play!