x
Zomerspel maakt gebruik van cookies. Sommige van deze cookies zijn essentieel terwijl andere ons helpen om uw gebruikerservaring te verbeteren
Essentiële (*):
Analitics:
(*) kan niet worden gedeactiveerd

Zomerspel 2019: 6e editie

Herbeleef Zomerspel 2019


Activiteiten

Djibble

Ontmoet andere mensen in het échte leven, niet de virtuele, maar hoe doe je dat tegenwoordig? Je kan toch moeilijk een datingapp raadplegen als je gezelschap zoekt op Zomerspel? We houden je niet tegen om te tinderen, maar we bieden je een alternatief: team Djibble! Via hun applicatie Djibble (te vinden in de App Store en Google playstore) of op Djibble.com kan je iemand vinden om samen naar Zomerspel te gaan. Zo is op dit moment Raf via de Djibble-app op zoek naar iemand om samen Zomerspel te ontdekken. Ben jij ook nog op zoek? Vind Raf zijn activiteit en interesses op Djibble en ga samen met hem op ontdekking op ons Spellenfestival!

Op Zomerspel zelf is het ook niet altijd evident om (voldoende) medespelers te vinden voor je volgende spel. Team Djibble biedt ook hier een oplossing door even 'old school' te gaan: de Djibble-zitbank! Deze zitbank wordt de ontmoetingsplaats voor mensen die op zoek zijn naar tegen- of medespelers voor het volgende spel. Filiep van Djibble is alvast aanwezig! Uiteraard is Djibble niet enkel voor Zomerspel ontwikkeld. Deel je passie of goesting voor bijvoorbeeld bordspellen, RPG, etc. op het netwerk van Djibble.

Er is zeker iemand in de buurt (of iets verder verwijderd) die je interesse deelt en ontmoet elkaar in real life door samen jullie hobby te beleven. Los van wie je bent, vrouw of man, jong of minder jong... .
Meer informatie op: link.

Twin Suns Belgium

Extra sfeer zal op het festival gemaakt worden dankzij de leuke kostuums van Twin Suns Belgium (Mandalorian Mercenaries - zondag 16 juni). Kom deze verklede Star Wars fans hallo zeggen en aarzel niet om samen met hen een leuke foto te nemen! Ook tof voor de kids!

Verkleedwedstrijd voor kinderen

Space. The final frontier. Verken de Ruimte op Zomerspel en kleed je zoals geen enkel ruimteverkenner dat ooit voor je deed. Wordt uitgekozen door een intergalactische jury en verover een mooie prijs. Op zaterdag en zondag zijn de kinderen de sterren. Om 16.30 roepen we elke dag de winnaars uit!

BK: Clever (999 games)

Voor de allereerste keer wordt een nationaal kampioenschap van het spel Clever gehouden. Deze wereldprimeur speelt zich tijdens Zomerspel af. De beste speler mag zich een jaar lang de beste Clever-speler van België noemen. Tijdens het toernooi speelt iedereen ten minste 2 ronden Clever en 1 ronde Dobbel zo Clever. Daarna spelen de beste 4 spelers de finaleronde. De spelers die de finale bereiken, winnen ieder een spel.

In Clever vul je steeds één van je dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. De andere spelers mogen echter kiezen uit de resterende dobbelstenen met een lager resultaat.

Ben je een grote fan van het spel en wil je je meten met anderen? Of heb je gewoon zin in een gezellige namiddag? Kom dan zeker langs en doe mee aan het BK Clever op zaterdag 15 juni om 14u!

Lees meer over Clever: hier
Inschrijven kan via de volgende: link.

Toernooi: Bad Bones

Geronimo Games, onder andere gekend voor Celestia, is een vaste waarde op Zomerspel. Deze uitgever verwent ons dit jaar op zaterdag 15 juni (14u) met een toernooi van Bad Bones! De auteur van het spel, David Flies, zal aanwezig zijn! Ben je een fan? Dan kan je een handtekening van de auteur op jouw kopie van Bad Bones laten zetten.
Inschrijven op voorhand is mogelijk via vladimir@geronimogames.com.

The Playground

De meesten onder ons zullen akkoord gaan als we stellen dat gezelligheid één van de belangrijkste drijfveren is om samen spellen te spelen. Daarom is Zomerspel verheugd om dit jaar opnieuw The Playground op het festival te mogen verwelkomen. Dit bordspelcafé, gelegen bij het Centraal Sation van Antwerpen, veroverde in een mum van tijd de harten van de Antwerpse spellenliefhebbers. Omwille van het grote succes opende The Playground een tweede vestiging in het oude stadsgedeelte van Antwerpen (The Playground Hoofdkerk).

Lekker knabbelen, drinken en spelen: the Playground weet aan de basisbehoeften van een speler te voldoen. Bovendien kan je er op regelmatige tijdstippen terecht om aan allerlei spelgerelateerde activiteiten deel te nemen.

Op 15 en 16 juni zullen de uitbaters hun karakteristieke gezelligheid met zich meenemen naar Merelbeke. Ben je ook van mening dat niets boven een goede cafeïneshot gaat tussen twee spellen door? ???? Dan kan je alvast uitkijken naar de lekkere koffies die the Playground zal aanbieden. Naast deze opkikkertjes, zal je ook kunnen genieten van kwaliteitsthee en allerlei versnaperingen om jouw energiepijl hoog te houden. Of heb je zin om het nieuwe spel Klask uit te proberen? Dan kan je ook hiervoor op 15 en 16 juni bij de stand van The Playground terecht.
Volg the Playground op Facebook.

99 Games organiseert BK Saboteur

Houd je pikhouweel in de aanslag en zet je puntmuts op, want tijdens Zomerspel wordt voor de vierde keer het BK Saboteur gehouden. Alleen de meest gewiekste dwerg zal zich uiteindelijk Belgisch kampioen mogen noemen. Bovendien plaatst hij of zij zich samen met de nummer 2 voor het wereldkampioenschap Saboteur dat in het najaar van 2019 plaatsvindt. De exacte plaats en datum volgen nog.

Voor dit toernooi krijgt iedere deelnemer een nieuwe unieke promokaart “Veto” waarmee je een gangkaart van een andere speler kan tegenhouden. Deze kaart kan zowel bij Saboteur als Saboteur: Het Duel gespeeld worden.

De winnaar van het kampioenschap krijgt naast eeuwige roem en een ticket voor het WK ook nog een tegemoetkoming in de reiskosten van maximaal 150 euro.

Wanneer: Zondag om 14:00
Inschrijving: via volgende link

Dungeons and Dragons met DnD Ghent

RPG staat voor Role-Playing Game. Daarbij verzin je jouw eigen personage waarmee je deel neemt aan een fictief verhaal, begeleidt door een 'dungeon-master'. Een RPG, zoals D&D, bezorgt een spelervaring die het gemiddelde bordspel moeilijk kan nabootsen. Dankzij onze partner, DnD Ghent, kan je op Zomerspel proeven van deze unieke spelervaring. Een ervaren gamemaster gidst je door een avontuur waarin je met andere spelers vijanden verslaat, schatten zoekt en nog zoveel meer spannende dingen beleeft! Tijdens het festival is het mogelijk om vrij aan te schuiven, maar als je zeker wil zijn van een plaatsje aan de tafel, kan je je vooraf inschrijven.

Kan je niet wachten om D&D uit te proberen? Geen probleem, DnD Ghent organiseert elke eerste en derde woensdagavond van de maand sessies in de World's End Comics & Games (gelegen te Ketelvest 51, Gent). Ongeacht jouw ervaring, iedereen is altijd welkom, meer informatie is terug te vinden op hun facebookpagina.

Memoir 44

Memoir 44 brengt beroemde en waargebeurde veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog terug tot leven. Als bevelhebber probeer jij de vijand te verslaan op alle mogelijke manieren. Bedenk de goede strategie, kies de juiste kaarten en vuur aan de hand van dobbelstenen. Durf jij de strijd aan?

Het Zomerspel Bier

Zomerspel, bovenal spellenfestival! Mooie catchphrase, toch?
Spellen in overvloed, gemoedelijke sfeer, warme temperaturen; alles wat je van een festival verwacht.
Toch hadden we het gevoel dat er nog iets ontbrak. Iets blond, schuimend, fris en dorstlessend: ons eigen bier!
Met trots presenteren en serveren we op Zomerspel de "Spelbreker". Met 6.3% Alc. Vol. niet al te zwaar zodat de aandacht niet verdwijnt tijdens een spel en door de lichte zuren de ideale verfrissing als het (te) warm wordt.

De R2 Builders

De R2 Builders (link) zijn de Belgische afdeling van een internationale gemeenschap die replica robots bouwen uit het Star Wars-universum.

Op zaterdag 15 juni zullen zij met hun creaties sfeer brengen in de Gemeentehallen van Merelbeke. Bereid jullie dus maar voor op het bezoek van verschillende nieuwsgierige droids die graag kennis willen maken met jullie. Er zal tevens een fotowand voorzien zijn zodat je leuke foto's en herinneringen mee naar huis kan nemen!