x
Zomerspel maakt gebruik van cookies. Sommige van deze cookies zijn essentieel terwijl andere ons helpen om uw gebruikerservaring te verbeteren
Essentiële (*):
Analitics:
(*) kan niet worden gedeactiveerd

Zomerspel 2018: 5e editie

Herbeleef Zomerspel 2018


Activiteiten

Miniature painting

Meer en meer bordspellen vervangen de klassieke meeples of houten blokjes door prachtige miniaturen. Deze miniaturen kan je nog meer laten schitteren door ze te schilderen. Je hoeft echt geen Picasso te zijn om jouw miniaturen tot leven te wekken! Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Kom naar Zomerspel en schrijf je in voor één van de zes sessies. In een tijdsspannen van 2 uur leren we je de basics: basislaag, schaduw en highlights!
Er is geen voorkennis vereist en wij voorzien al het materiaal.

BK 999 Games

Voor de allereerste keer wordt tijdens Zomerspel 2018 het BK Dominion gehouden. De winnaar mat zich een jaar lang de beste Dominion-speler van België noemen.

Eveneens werd voor de 3de keer het BK Saboteur georganiseerd op Zomerspel 2018.

Memoir

Memoir 44 brengt beroemde en waargebeurde veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog terug tot leven. Als bevelhebber probeer je de vijand te verslaan. Bedenk de goede strategie, kies de juiste kaarten en vuur aan hand van dobbelstenen. Durf jij de strijd aan?

The Playground

Voor het eerst op Zomerspel een koffiebar ! The Playground
Coffee & Games, de gouden combinatie van “The Playground”. Dit gloednieuwe Antwerpse bordspelcafé brengt haar concept nu ook naar Zomerspel! Een versbereide cappuccino, home-made brownies, en nog veel meer lekkers, alle ingrediënten zijn aanwezig om de bordspel-ervaring nog intenser te maken! Bezoek zeker en vast eens de website !

Board Game Brothers (BGB)

Wie verkleed in het thema van het oude Egypte of de sprookjes van 1001 nachten naar Zomerspel komt, maakt kans op een mooie prijs. Zowel op zaterdag als op zondag zal onze jury de best verklede bezoeker van Zomerspel in de bloemetjes zetten.

Verkleedwedstrijd

Wie verkleed in het thema van het oude Egypte of de sprookjes van 1001 nachten naar Zomerspel komt, maakt kans op een mooie prijs. Zowel op zaterdag als op zondag zal onze jury de best verklede bezoeker van Zomerspel in de bloemetjes zetten.

Nox

We zijn blij en vereerd dat Bastiaan Nox, bekend van Nox' Spellenzolder, peter is van Zomerspel 2018! Hij zal het ganse weekend aanwezig zijn en verslag uitbrengen van het festival. Ken je Bastiaan Nox (nog) niet? Neem dan een kijkje op zijn YouTube kanaal, waar hij regelmatig reviews van bordspellen post.

Gamers’ Guild

De Gamers’ Guild is er voor spelers die hunkeren naar interactie in een bordspel, fan zijn van miniatures en fouten van tegenspelers genadeloos uitbuiten of afstraffen. De Gamers’ Guild brengt een aantal fraaie spellen mee: Guildball, Legions, Oracle of the vampire crawler, Devil’s Run: Hell’s highway …

Role Playing Games (RPG)

RPG staat voor role-playing games. Daarbij verzin je je eigen karakter en neem je daarmee deel aan een fictief verhaal. Dungeons & Dragons is wellicht de meest gekende RPG. Je kan op Zomerspel proeven van deze unieke spelervaring: een ervaren gamemaster gidst je door een avontuur waarin je vijanden verslaat, schatten zoekt en zoveel meer spannende dingen beleeft!

Het fantastische team, plus enkele dat helaas de foto niet hebben gehaald, dat Zomerspel 2018 mogelijk heeft gemaakt !