x


Evenementen Zomerspel 2018

Nox

Zomerspel
We zijn blij en vereerd dat Bastiaan Nox, bekend van Nox' Spellenzolder, peter is van Zomerspel 2018! Hij zal het ganse weekend aanwezig zijn en verslag uitbrengen van het festival. Ken je Bastiaan Nox (nog) niet? Neem dan een kijkje op zijn YouTube kanaal, waar hij regelmatig reviews van bordspellen post

Verkleedwedstrijd

Wie verkleed in het thema van het oude Egypte of de sprookjes van 1001 nachten naar Zomerspel komt, maakt kans op een mooie prijs. Zowel op zaterdag als op zondag zal onze jury de best verklede bezoeker van Zomerspel in de bloemetjes zetten.

Gamers’ Guild

De Gamers’ Guild is er voor spelers die hunkeren naar interactie in een bordspel, fan zijn van miniatures en fouten van tegenspelers genadeloos uitbuiten of afstraffen. De Gamers’ Guild brengt een aantal fraaie spellen mee: Guildball, Legions, Oracle of the vampire crawler, Devil’s Run: Hell’s highway …

Role Playing Games (RPG)

RPG staat voor role-playing games. Daarbij verzin je je eigen karakter en neem je daarmee deel aan een fictief verhaal. Dungeons & Dragons is wellicht de meest gekende RPG. Je kan op Zomerspel proeven van deze unieke spelervaring: een ervaren gamemaster gidst je door een avontuur waarin je vijanden verslaat, schatten zoekt en zoveel meer spannende dingen beleeft! We bieden 4 sessies van elk 2 uur aan.
Interesse? Schrijf je in via het inschrijvingsformulier.
  • Games:
  • Zaterdag voormiddag: D&D
  • Zaterdag namiddag: The music of Neverland Geschrapt
  • Zondag voormiddag: D&D
  • Zondag namiddag: Monsterhearts 2 Vervangen door: D&D
Zaterdag Zondag
Uur 11-13u/ 11-13u15-17u
#pp4/40/0 4/43/4
Reserveer een plaats

Miniature painting

Meer en meer bordspellen vervangen de klassieke meeples of houten blokjes door prachtige miniaturen. Deze miniaturen kan je nog meer laten schitteren door ze te schilderen. Je hoeft echt geen Picasso te zijn om jouw miniaturen tot leven te wekken! Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Kom naar Zomerspel en schrijf je in voor één van de zes sessies. In een tijdsspannen van 2 uur leren we je de basics: basislaag, schaduw en highlights!
Er is geen voorkennis vereist en wij voorzien al het materiaal.
Zaterdag Zondag
Uur 11-13u14-16u 16-18u11-13u14-16u16-18u
#pp6/60/6 3/64/61/60/6
Reserveer een plaats

Zomerspel steunt samen met jou een goed doel !

Het Sint-Jan Baptist begeleidingstehuis vangt geplaatste minderjarige jongens en meisjes met een moeilijke thuissituatie op. Kinderen die mishandeld, verwaarloosd of misbruikt werden, kunnen hier op adem komen. De begeleiders zetten daarbij vooral in op het verbeteren van de thuissituatie en traumaverwerking. Het tehuis begeleidt ook tiener- en jonge moeders zodat zij zelf stap voor stap de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kind kunnen opnemen.
We organiseren op Zomerspel opnieuw een tombola, de opbrengst zal gebruikt worden voor cadeautjes en spelletjes voor de kinderen in het Sint-Jan Baptist begeleidingstehuis.
Door deel te nemen aan de tombola steun je niet alleen het begeleidingstehuis maar maak je eveneens kans om onderstaande prijzen te winnen:
ZaterdagZondag
ScytheThe godfather
Ticket to ride: rails and sailsOdin (A feast for Odin)
YamataiYamatai
Century road - Spice roadTouria
MicropolisMicropolis

Megagames

Een megagame is een spel dat met een groot aantal spelers, vaak in teams, wordt gespeeld. Het gaat veel verder dan een rollenspel, je zal immers ook je strategisch inzicht, probleemoplossend vermogen en onderhandelingsskills moeten aanboren. Op Zomerspel zal het team van Megagame-makers jullie laten kennismaken met deze unieke spelvorm, in sessies van twee uur. Thema, hoe kan het ook anders: een uitbraak van mummies! We organiseren vier sessies (twee per dag), telkens voor 12 personen. Je hebt geen voorkennis of ervaring in megagames nodig, iedereen kan meespelen! Je kan je nu al inschrijven via de website om zeker te zijn van je plaats. Op Zomerspel zelf kan je ook nog inschrijven.
Zaterdag Zondag
Uur 11-13u15-17u 11-13u15-17u
#pp4/124/12 0/121/12
Reserveer een plaats

Board Game Brothers (BGB)

Zomerspel

BK 999 Games

Voor de allereerste keer wordt tijdens Zomerspel 2018 het BK Dominion gehouden. De winnaar mat zich een jaar lang de beste Dominion-speler van België noemen. Inschrijven kan zowel op voorhand (Link) als op Zomerspel zelf. Het BK Dominion zal plaatsvinden op Zaterdag 26 mei (namiddag), inschrijvingen t.e.m. 13:30.
Zondag 27 mei (namiddag) wordt voor de derde keer het BK Saboteur gehouden op Zomerspel. De twee beste Belgen plaatsen zich voor het wereldkampioenschap Saboteur in Polen, dat in het najaar van 2018 plaatsvindt. Inschrijvingen en alle info is terug te vinden op Link.

The Playground

Coffee & Games, de gouden combinatie van “The Playground”. Dit gloednieuwe Antwerpse bordspelcafé brengt haar concept nu ook naar Zomerspel! Een versbereide cappuccino, home-made brownies, en nog veel meer lekkers, alle ingrediënten zijn aanwezig om de bordspel-ervaring nog intenser te maken! Bezoek zeker en vast eens de website !

Memoir

Memoir 44 brengt beroemde en waargebeurde veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog terug tot leven. Als bevelhebber probeer je de vijand te verslaan. Bedenk de goede strategie, kies de juiste kaarten en vuur aan hand van dobbelstenen. Durf jij de strijd aan?

Bordspellen in onze Familie-, Expert- & Thematische zone

Zomerspel 2018
Familie zone
Zomerspel 2018
Expert zone
Zomerspel 2018
Thematische