x
Zomerspel maakt gebruik van cookies. Sommige van deze cookies zijn essentieel terwijl andere ons helpen om uw gebruikerservaring te verbeteren
Essentiële (*):
Analitics:
(*) kan niet worden gedeactiveerd

Activiteiten

Spellen spelen is één ding, maar wat randanimatie, ‘speciallekes’, een workshop of een lekker streekbiertje mag toch ook niet ontbreken op een festival. Op deze pagina kom je te weten wat je tussen twee spellen kan doen om je geest op adem te laten komen, of net wat meer aan het werk te zetten. En of het de moeite loont je kinderen mee te nemen (natuurlijk wel). Hou onze facebook in het oog voor verdere updates !

Zaterdag 31 juli, Zomerspel vertelt

Vandaag vieren we de verbeelding! Goed uitgewerkte spelmechanismen zijn natuurlijk voor elk spel belangrijk, maar vernuftig geschreven teksten, kwaliteitsvolle spelcomponenten of mooie illustraties maken een spel pas echt compleet. Het is dat tikkeltje meer in spellen dat velen onder ons doet dromen en hunkeren naar de volgende spelletjesavond. Een spel dat een verhaal tot leven doet brengen, is een gedeelde ervaring waar je samen met je vrienden en geliefden nog lang over zal praten.

Op deze dag bieden we je aan:

Thematische en verhalende spellen

Spellen waarin de belevingswereld wordt 'verteld' en het gedeelde verhaal centraal staat. Ridders, draken, detectives, helden en villains. Allemaal zijn ze van de partij! 

Liever zin een ander spel? Geen probleem. Je kan ook steeds een spel kiezen uit onze vaste spelbibliotheek.


Dungeons and Dragons! (inschrijven verplicht - plaatsen beperkt)

Onze dungeon masters begeleiden jullie op avontuur. Als je nog nooit D&D hebt gespeeld, dan is dit een unieke kans om het uit te proberen. Geen voorbereiding nodig!

De D&D sessies beginnen telkens om 13, 16 en 19u. Maximale duurtijd: 3 uur.

Heb je interesse? Schrijf je dan in met je bubbel door te mailen naar hendrik@zomerspel.be.
Vergeet niet daarnaast nog je tafel te reserveren door op de onderstaande groene knop te klikken en hetzelfde tijdslot te reserveren.

Miniature painting (inschrijven verplicht - plaatsen beperkt)

Tips en tricks om je miniaturen in de verf te zetten en tot leven te brengen...

De schilderlessen beginnen om 14u en 17u. Maximale duurtijd: 2 uur

Heb je interesse? Individueel inschrijven kan door te mailen naar hendrik@zomerspel.be.
Vergeet niet daarnaast nog je tafel te reserveren door op de onderstaande groene knop te klikken en hetzelfde tijdslot te reserveren.

Donderdag 15 juli, Zomerspelquiz

De laatste jaren zitten coöperatieve spellen in de lift. Samen tegen het spel! De gedeelde smart bij smadelijk verlies. De gezamenlijke euforie als het bondgenootschap wint van het anonieme bordspel! Niets mooier toch? Of toch … Mocht je nu eens met je eigen bubbel kunnen winnen van andere bubbels? Je tegenstanders schouder aan schouder in de ogen kijken … en verpulveren! Die overwinning smaakt toch nog wat zoeter?!

Als je de adrenaline al voelt stromen, schrijf je dan als de bliksem in voor de tweede Zomerspelquiz! Een quiz waar spellen centraal staan, maar niet de hoofdrol opeisen. In bubbels van vier strijd je om de eer (en een mooie prijs). Geen spellenexpert? Geen nood, met wat algemene kennis en een flinke dosis gezond verstand kom je al heel ver!

Inschrijven doe je door het reserveren van een tafel voor je ploeg (maximaal 4 personen) via de onderstaande knop (één reservatie per ploeg!). De plaatsen zijn beperkt, dus aarzel niet!

Belangrijk: op de quizavond worden uitzonderlijk geen spellen gespeeld.

Woensdag 21 Juli, Made In Belgium

Hoera! België viert feest! En hoe kan je de nationale feestdag het best vieren? Door spellen te spelen natuurlijk!

Op deze bijzondere dag willen wij vooral Belgische spellen vieren. Daarom bieden we bovenop onze vaste spelbibliotheek een selectie spellen ontworpen door auteurs van eigen bodem.

Onze vrijwilligers staan helemaal klaar om die aan je uit te leggen. Kom, ontdek en geniet van een leuke dag! We zorgen er alvast voor dat de Belgische driekleur niet zal ontbreken.

Zaterdag 10 juli, Escape to Zomerspel

Het moment is eindelijk aangebroken. Nu ben jij aan zet. Tijd om er vandoor te gaan, alles achter te laten en de vrijheid te omarmen. Maar eerst wacht je nog een laatste uitdaging.

Ontsnappen uit de Zomerspel catacomben waar menig escape game op je wacht. Los de mysteries op, kraak de codes en laat geen papier ongelezen.

Durf je het aan? Roep de hulp in van je vrienden en trotseer onze escape-special. Wordt het allemaal wat te veel? Ga dan op ontdekking in onze spellenbibliotheek en kies een spel naar keuze.

Kom maar op als je durft…

Zaterdag 3 juli, Let's Play

Eindelijk kunnen we weer samen spelen! Daarom vonden we het toepasselijk om de eerste van tien(!) Zomerspeldagen volledig in het kader van het ‘spelen’ te zetten. Spelen ‘met’ elkaar, maar uiteraard ook ‘tegen’ elkaar!

We starten onze eerste dag dan ook feestelijk met een pracht van een Roll & Write: Trek 12. Maar daar blijft het uiteraard niet bij! De voorbije maanden zagen heel wat nieuwe spellen het licht, zoals Meeple Land, De Verdwenen Ruïnes van Arnak en Andor: Jonge Helden. Nieuwsgierig? Wij stallen ze mooi voor je uit en voorzien jullie van de nodige speluitleg.

Daarnaast maken we ook plaats voor enkele indrukwekkende spellen, zoals Twilight Imperium en Eclipse. Wil je meer informatie hierover of heb je zelf een indrukwekkend spel dat je wil tonen? Laat het ons weten via stefaan@zomerspel.be.

Voel je het al kriebelen om je te meten met andere spelers? Aarzel dan niet om je in te schrijven! Let’s Play!Bordspelen

Zone: Familie Expert